|
Arrangement Workshop Kaasmaken
U wordt ontvangen in de workshop ruimte waar u de introductie over de Boerenkaas en het maken daarvan te horen krijgt. Na de introductie gaat u onder begeleiding zelf kaas maken. In verband met de hygiëne krijgt u beschermende kleding voor tijdens het kaasmaken. Gedurende het kaasmaken krijgt u een uitgebreide uitleg over de te volgen stappen.
Tip: U kunt ook een kruidenkaasje maken met bijvoorbeeld peper, paprika of knoflook.
Als de kaasjes onder de pers staan, krijgt u een rondleiding. Tijdens deze rondleiding kunt u alle kaassoorten proeven, een glaasje vruchtenwijn proberen en typisch Hollandse koekjes proeven.
Na de rondleiding kunnen de kaasjes onder de pers vandaan gehaald worden. Deze heel jonge kaasjes krijgen dan nog een kleine behandeling voordat u ze mee kan nemen naar huis. Thuis dient u het kaasje dagelijks te draaien en de kleine behandeling nog een tot twee keer te herhalen. Omdat de kaas geen additionele bescherming krijgt (plastic of parafine laag) raden we aan om de kaas binnen twee weken te eten. Dit kan uit het vuistje, op brood maar bijvoorbeeld ook in een salade.
Totale duur circa 3 uur
Inbegrepen:
Gebruik en verbruik kaas maak artikelen
Beschermende kleding
Professionele begeleiding
Eigen gemaakte kaasje
Rondleiding inclusief proeverij
<< terug
|
|